Hakkame vaderiks kuningtamariinidele

Hea loomasõber, tee jõulukink väikestele kuningtamariinidele!

Tallinna Loomaaias elab kaks kuningtamariini, kellele saame abiks olla, kui me igaüks teeme väikese annetuse (30…50 senti) loomakeste heaks. Loodame väga, et saame veel enne jõule 21. detsembriks annetustena kokku summa (140€), mis on kuningtamariinide aastane söödakulu. Kui külastate Tallinna Loomaaeda, on tore endal vaadata ja ka teised näevad, et meie kool on vaderiks kuningtamariinidele.

Annetusi võib teha klasside kaupa, tehes enda annetuspurgi. Vanemad saavad annetada 19. detsembril kontserdile tulles valvelauas olevasse annetuskasti. Annetada saate ka MTÜ Laagna Gümnaasium Huvihariduskeskus kontole EE132200221045987323. Kui oleme vajaliku summa kokku kogunud, sõlmib MTÜ LGHK lepingu Tallinna Loomaia Sõprade Seltsiga annetuse üleandmiseks.

Annetus on vabatahtlik!

KUNINGTAMARIIN (Saguinus imperator)

Küünisahvlaste sugukonda kuuluv pisike ahvike, kelle kodu on Lõuna-Ameerika vihmametsades Amazonase jõgikonnas Peruus, Brasiilias ja Bolivias. Uhkete pikkade valgete vurrudega loomakesed on väidetavalt oma nime saanud Saksa keisri Wilhelm II järgi, kellel samuti olid võimsad vuntsid. Kuningtamariinid elavad kuni 15 isendist koosnevas peregrupis. Nende elu kulgeb 10 ja rohkema meetri kõrgusel puuvõrades,  joostes võivad arendada kiirust kuni 40 km/h. Toituvad puuviljadest, õitest ja seemnetest, aga ei ütle ära ka putukatest, sisalikest, lindudest, linnumunadest ja konnadest. Poegade kasvatamisest võtavad osa nii täiskasvanud õed-vennad kui isaloom, kelle seljakarvadesse järeltulijad esimestel elukuudel kõvasti klammerduvad.

Tallinna Loomaaias elab kaks kuningtamariini, kes saabusid 2015. aastal Prantsusmaalt La Palmyre loomaaiast.

Vaata vaderiks olemise kohta infot http://www.tlss.ee/toeta-loomaaeda/#1

Teeme jõulukingi Tallinna Loomaaiale!