Tunde andsid koerad Pelle, Joosu ja Pepe

Kool on koht õppetööks, kuid tänapäeval on õppimine väga mitmekesiselt mänguline ja loov protsess ning mõnikord jäävad raamatutarkused kaugeks. Nii õppisid täna meie kooli 5.-7. klasside õpilased, kuidas käituda koeraga ja kuidas aidata erivajadusega inimest lähtuvalt abi- ja teraapiakoerte töö kontekstist. Kasulikke ja praktilisi tunde viisid läbi koerad Pelle, Joosu ja Pepe koos oma perenaistega, kellest üks oli ka abi- ja teraapiakoerte treener. Külas olnud treener ja koerad tegutsevad Abikoerte Keskuse all, mis koolitab juhtkoeri, abikoeri ja teraapiakoeri.

Lapsed said teada:

  • Miks tasub tänaval aidata erivajadusega inimest?
  • Miks ei tohi töötavaid ja treenivaid koeri segada?
  • Kes on abi-, juht- ja teraapiakoer ja millised on nende koerte töö eripärad?
  • Kuidas ära tunda abi-, juht- ja teraapiakoera?
  • Mida meeles pidada oma lemmikuga tänaval jalutuskäiku tehes?

Sai näha ka praktikas, kuidas koerad saavad aidata inimest igapäevaelus. Kui koerte oskused said nähtud, anti loomulikult ka luba koertega lähemalt tuttavaks saada läbi paide, mis tõid väga palju rõõmu nii lastele kui ka koertele.