9.A reis Pariisi

Paris sera toujours Paris! Pariis jääb alati Pariisiks!

17.–21. oktoobrini toimus meie kooli 9.A klassi õppereis Prantsusmaale Pariisi. Reisil osales 13 õpilast. Nägime oma silmaga ära Prantsusmaa pealinna suurimad vaatamisväärsused: Triumfikaare, Püha Kabeli, Jumalaema katedraali, Pompidou keskuse, Panthéoni ja Sacre-Cœuri kiriku. Lisaks sõitsime tuledesäras Eiffeli torni tippu, käisime Louvre’i muuseumis, jalutasime Cité saarel, Champs-Élysées avenüül ja Montmartre’i kvartalis, tegime laevasõidu Seine’i jõel ning jõudsime Disneylandi ja Versailles’sse. Õpilased pidasid vapralt vastu viis reisipäeva, pikad jalutuskäigud ja metroosõidud ning olid täpsed, sõbralikud ja üksteisega arvestavad. Nad said proovile panna oma prantsuse keele oskuse, said oma silmaga näha suurlinna melu ning said osa kultuurist, mida seni tundsid eelkõige õpiku ja koolitundide vahendusel.

Õpilasi saatsid klassijuhataja Marika Sarapuu ja prantsuse keele õpetaja Sandra Heidov.