Soovitused seoses koroonaviiruse levimisega maailmas

Hea koolipere!

Tulenevalt terviseameti soovitustest peaksid kõik meie koolipere liikmed, kes viibisid reisil Hiinas, Põhja-Itaalias (regioonid: Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna ja Piedmonte), Jaapanis, Singapuris, Lõuna-Koreas ja/või Iraanis, olema 14 päeva kodus. Kui antud ajal esineb pereliikmel palavikku, köha või hingamisraskusi, siis tuleks esmalt telefoni teel kontakteeruda oma perearstiga või perearsti töövälisel ajal küsida nõu perearsti infoliinilt 1220. Terviseseisundi halvenedes tuleks helistada hädaabinumbril 112.

Lapsevanematel palume oma otsusest laps 14 päevaks koju jätta teavitada klassijuhatajat, andes teada, millisel kuupäeval laps kooli naaseb. Kool loeb sellise puudumise iseseisval õppel viibimiseks ning edastab õppega seotud info perele jooksvalt.

Koroonaviiruse COVID-19 iseloomustuse ja värske info leiate Terviseameti kodulehelt.

Lisaks paneme kõikidele südamele, et aevastades või köhides tuleb suu ja nina katta ühekordse salvrätiga. Kasutatud salvrätik tuleb koheselt prügikasti visata. Salvräti puudumisel tuleb aevastuse või köha katmiseks palja käe asemel kasutada oma varrukat (küünarvart). Samuti on oluline käte regulaarne pesemine.