Liigu, vaatle, jäädvusta

Eriolukord on kaasa toonud olulised piirangud õues käimisele. On väga tähtis, et me kõik neist kinni peaksime, sest lähikontakti vältimine ja inimestest eraldi hoidmine piirab koroonaviiruse levikut. Kellel on sellegipoolest suur soov õue minna, palume järgida Keskkonnaameti soovitusi eriolukorra ajal.

Kevad on käes ja loodus tärkab. Loodust saab vaadata nii koduaknast kui ka looduses liikudes. Kellel on võimalus õue minna, saab anda enda panuse eluslooduse seiresse. Kui kohtad teekonnal loomi, linde või lilleilu, mida ei saa pildistamata jätta, siis tee seda! „Liigu, vaatle, jäädvusta“ koondab kokku koolipere hetked looduses liikumisest, mis saavad kajastatud kooli kodulehel.

LIIGU

Kui sul on võimalus õue liikuma minna, saad teha GPS-kunsti. Üks võimalus GPS-kunsti tegemiseks on Endomondo rakendus, kuid võid kasutada ka kõiki teisi rakendusi, mis registreerivad sinu liikumisteekonna ja joonistavad selle kaardile. Juhend Endomondoga GPS-kunsti tegemiseks.

VAATLE

Õues olles vaatle loodust. Omapoolse panuse elurikkuse kaardistamisel saad anda SIIN. Kui taimede, loomade, putukate tundmisel hätta jääd, otsi abi virtuaalsest liigimäärajast.

JÄÄDVUSTA

Õues olles jäädvusta tärkavat loodust. Saadetud fotodest teeme kooli kodulehel digitaalse näituse „Kevadine hetk“. Et kõigil näitust hea vaadata oleks, veendu oma jäädvustusi saates, et need oleksid vähemalt 1MB suurused ja pikem külg oleks vähemalt 3000 pikslit.

Saada GPS-kunsti kuvatõmmis, vaatlusinfo kuvatõmmis ja/või foto jäädvustatud hetkest aadressile huvitegevus@laagna.edu.ee. Piltide saatmisel ole mõõdukas ja tee valik õnnestunud jäädvustuste kasuks.

„Liigu, vaatle, jäädvusta” üleskutsel osalemine on vabatahtlik. Iga osaleja peab ise otsustama, kas tal on oma elukoha asukohta arvestades piisavalt turvaline (eriolukorra ajal) õues viibida/liikuda.

Kui riigis olukord muutub ja kehtestatakse üldine õues viibimise keeld, siis peatub ka „Liigu, vaatle, jäädvusta“.

Hoidke end ja olge terved!