Direktori kooliaasta alguse pöördumine

Head lapsevanemad!

1. septembril heliseb taaskord koolikell. See signatuur annab märku sellest, et suvevaheaeg on möödas ja meie lastel on aeg alustada Tallinna Laagna Gümnaasiumis uut õppeaastat. Seekordne õppeaasta saab olema igas mõttes erilisem ja ootusärevam kui kõik eelnevad. 

Paljud meie lapsed pole koroonakriisi tõttu üksteist koolis näinud peaaegu pool aastat. Eestimaa koolid suleti koroonakriisi tõttu 16. märtsil ja õppetöös mindi üle distantsõppele. Olime hetkega kõik uues olukorras, milleks keegi ei olnud kohe valmis. Mis sellest, et meil olid plaanid tehtud, eksamid paigas, tunniplaanid nende järgi sätitud, aga nagu tavaliselt siis öeldakse, inimene planeerib, aga jumal reguleerib ja juhatab – ümbritseval loodusel olid hoopis teised plaanid.

Tänavune kooliaasta algab meil, tõsi küll, väikeste erisustega. Aktused toimuvad õues, tunni lõpetamisest ei anna seekord märku koolikell vaid õpetaja, sööklas sööme eri aegadel ja korraga vähema arvu õpilastega koos jne. 

Peame olema oma tavapärases käitumises ettevaatlikumad kui kunagi varem, sest COVID-19 viirus ei ole kuhugi kadunud. Seega on asjakohased kõik ettevaatusabinõud. Mõistagi tuleb sageli käsi pesta, jätkuvalt vältida liigseid ja asjatuid lähikontakte, ja mis kõige olulisem, haigena palun Teil lapsi mitte kooli lubada. Meeles tuleb pidada ka seda, et ka kõige kergemate haigustunnuste ilmnemisel tuleb laps koju jätta ja seda kuni lapse terveks tunnistamiseni perearsti poolt. 

Vaid niiviisi on võimalik tõrgeteta õppetöö korraldamine koolitingimustes, et oleks tagatud õpetajate ja õpilaste silmast-silma õppealased selgitused ja vahetu suhtlemine klassikaaslaste ja õpetajatega, huvi- ja sporditegevused jpm. 

Teeme kõik koos selle õppeaasta tulemuslikuks ja huvitavaks. Rahulikku ja teadmisterohket ning turvalist õppeaastat meile kõigile.

Urmas Sadam
Direktor
Tallinna Laagna Gümnaasium