Detsembrikuu klassijuhataja

Tallinna Laagna Gümnaasiumi detsembri “Kuu klassijuhataja” tiitli pälvisid Kaiu Viidik ja Pille Aasamets.

Kaiu Viidik on kahe väikeklassi klassijuhataja, keda iseloomustavad nii vanemad kui õpetajad sõnadega “suure südamega õpetaja”. Kaiu töötab pühendumusega, on õpilastele lausa ema eest. Ta on panustanud kogu energia selleks, et õpilastest kasvaksid asjalikud inimesed. Kaiu on laste perede olukorraga alati kursis, õpilased ja vanemad usaldavad teda ning ta on suutnud kasvatada oma “Nukidest” asjalikud noored. Vanemad on öelnud, et kui laps minu palve peale ei õpi, siis Kaiul on alati omad “nõksud” kuidas laps õppima saada. Ta on imeline inimene, kes oskab, tahab ja suudab aidata ning lahendada kõik laste mured! Kolleegid on kõrvalt näinud Kaiu pühendumist, kuid ei tea, mis trikke kasutades on ta need noored viisakateks inimesteks vorminud. Konkreetsetest lugudest on õppereisid, kus õpilased väljaspool kooli on täiesti härrasmehed – viisakad, lugupidavad ja ei mingit piinlikkuse valmistamist enda õpetajale. Õpilased mõistavad väga hästi, kuidas õpetaja neist hoolib ja soovib neile ainult parimat, tunda on vastastikust lugupidamist. Kaiu enda arvates on oluline, et neil noortel on süda õiges kohas. Kaiu õpib ja arendab ennast pidevalt, koostab õpilastele järjest uusi õppematerjale ning jagab neid Tebo õpiveebis. Teda paelub nutimaailm, on end nii omal käel, kui kursustel täiendanud. Kaiu arvates tänapäeval enam kriidist ja õpetaja sõnast ei piisa, samas pakuvad nutt ja nett erinevaid võimalusi tund huvitavaks muuta. Ja see, mis pakub huvi, jääb ka paremini meelde. Oma blogisse koondab ta materjali, mida on lihtne kasutada ja õpilastel on ka kodus neile juurdepääs. Klassidel on oma blogid, kus on esitlused, kodutööd, kontrolltööde küsimused, õpilaste tööd, videod, nutikad mängud jms. Oma tundides kasutab Kaiu Kahooti, Lino, Word Clouds, Puzzlemaker, JeopardyLabs. Kaiu on enda õpilaste loovtööde juhendaja, tööd on põhjalikud ja esitlused korrektsed. Kaiu on äärmiselt koostöine, sõbralik ja hea huumorimeelega kolleeg. Kaiu on Rohelise kooli töörühma liige.

Pille Aasamets on 3.A klassijuhataja. Tema klass on nagu suurpere. Pille oskas klassis kohe luua lastele positiivse ja turvalise õpikeskkonna ning moodustada ühtse ja sõbraliku klassi meeskonna, kes peab kinni kooli kodukorrast ja paistab silma aktiivse klassivälise tegevusega. Pille suhtleb grupivestluses igapäevaselt lastega ja on hästi kursis nende tegemistega ka väljaspool kooli. Pille viib oma lapsi muuseumidesse ja teatrisse, jõulumaale või Huskyparki ning küpsetab koos lastega küpsiseid või pitsarulle. Koostöös teiste klassiõpetajatega korraldasid lastele Halloweeni karnevali ja mõtlevad välja muid toredaid üritusi. Oma töös on Pille entusiastlik, kohusetundlik ja põhjalik. Ta mõtleb välja uusi huvitavaid tegevusi õppeprotsessi rikastamiseks ja kõigi laste kaasamiseks. Pille on oma lapsed viinud 3. klassi, ise samal ajal õpetaja ametit õppides. Kohe algusest peale sai ta suurepäraselt hakkama lastevanematega ning on nende jaoks alati olemas nii toe kui ka nõuandjana.

Vanemad kirjutavad, et Pille on hooliv, tark, aus ja õiglane õpetaja. Ta on väga motiveeritud ning katsetab tunnis uusi meetodeid. Loob lastele keskkonna, kus on hea õppida ning turvaline olla. Alati on tunnid väga hästi läbimõeldud ja planeeritud. Covidi ajal on lapsel hea koostöö õpetajaga ja klassikaaslastega. Õpetaja leiab aega igale õpilasele. Laps oli kurb, kui koolivaheaeg algas, kuna siis ei näe ta oma õpetajat. Pille on alati abistav nii vanemale kui lapsele. Ta suudab ja jõuab lastega ekskursioonidel käia. Laps kordab kodus, et tal imeline õpetaja. Laps sai sünnipäevaks koera, hiljem selgus et õpetajal olid kodus ka 2 koera. Laps palus õpetajaga Meet videokõne ja õpetaja oli lahkelt nõus. Nad suhtlesid pikalt kuigi koolipäev oli ammu läbi.

Pille on noor ja aktiivne õpetaja ning igati väärt tunnustamist, sest ta hoolib ja teeb oma tööd südamega! Tubli ja töökas noor õpetaja!