Vastlapäev inglise moodi

Täna, 16. veebruaril 2021, tähistavad kristliku kultuuri traditsiooniga riigid vastlapäeva (põhjamaad) ehk pannkoogipäeva (inglise keelt kõnelevad maad) märkimaks homme, tuhkapäeval ehk tuhapäeval (Ash Wednesday) hakkavat paastuaega (Lent’i), millest 7 nädalat hiljem algavad lihavõtted (Easter).

Kui eestlased vitsutavad vastlakukleid, siis inglise keelt kõnelevates maades tehakse pannkooke ning süüakse neid meelepäraste lisanditega, milleks tavaliselt on tuhksuhkur sidrunimahlaga või Nutella šokolaadiga.

Vastlapäeva hommikul panid 10.TH õpilased maskid ette ja valmistasid mitu hunnikut hõrgutavaid pannkooke. Kuna oli inglise keele tund, siis pidid nad suhtlema inglise keeles ning ka oma retseptid ja tegevuse kirjalikult fikseerima inglise keeles. 

Õpilased said oma ülesannetega suurepäraselt hakkama ning kooli tuttuus õppeköök sai sisse õnnistatud ja õpilastepoolse heakskiidu.

Jutu kirjutas ja pildid pildistas Marika Sarapuu, 10.TH inglise keele õpetaja ja klassijuhataja.