Tallinn pikendas esimesse klassi minevate laste avalduste vastuvõtmist

Kuni 26. märtsini saavad lapsevanemad esitada taotlusi elukohajärgsete koolide määramiseks tänavu septembris Tallinna munitsipaalkooli esimesse klassi astuvatele lastele. Tallinna Haridusamet pikendas taotluste vastuvõttu, kuna taotluse esitamist on oodata veel ligikaudu 1000 lapsevanemalt.

Taotluse elukohajärgse munitsipaalkooli määramiseks saab esitada eKooli veebilehel. Vajadusel on abiks videojuhis eesti keelesvene keeles ja inglise keeles.

Taotlusi saavad esitada Eesti Rahvastikuregistri andmetel Tallinnas elavad isikud. Koolide määramisel arvestatakse põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ning Tallinna linnas kehtiva korra alusel eelkõige elukoha lähedust koolile ja õdede-vendade õppimist samas koolis, võimalusel ka vanemate soove.

Lapsevanemal, kelle laps on rahvastikuregistri alusel Tallinna elanik ning on koolikohustuslikus eas, kuid ei asu õppima Tallinna munitsipaalkooli esimesse klassi, vaid alustab õpinguid erakoolis, välismaal, mõnes teises linnas või maakonnas, tuleb sellest teavitada Tallinna Haridusametit. Lisaks peab lapsevanem haridusametit teavitama juhul, kui ta taotleb oma lapsele kohta erikoolis või koolipikendust. Teavitust saab saata nii e-posti aadressil haridusamet@tallinnlv.ee kui vastava vormi kaudu.

Tallinna Haridusametil on kohustus määrata elukohajärgne kool ka neile lastele, kelle vanemad ei ole esitanud taotlust 26. märtsiks, arvestades esmajärjekorras õpilase elukoha lähedust koolile ja ühe pere laste õppimist samas koolis.