Möödunud frankofooniakuu

Märts oli frankofooniakuu ja terve kuu vältel toimus erinevaid prantsuse keele ja prantsuskeelsete riikidega seotud üritusi.

Prantsuse keelt õppivad koolilapsed said oma teadmised ja oskused proovile panna mitmel konkursil. Meie koolist olid edukad fotojahil osalenud Marta Heinolaine ja Ksenia Karuntu 6.A klassist. Fotojahi ülesandeks oli pildistada koole, kus saab õppida prantsuse keelt, ning prantsuskeelsete maadega seonduvaid ärisid, sümboleid ja raamatuid. Marta ja Ksenia koostatud fotoalbum saavutas 4.–6. klasside kategoorias III-IV koha. Žürii hindas väga nende kunstilist pilku ja kompositsiooni ning samuti osavaid prantslaslikke kultuurileide Tallinna linnaruumis. Elise Palgi 10. klassist pani oma teadmised proovile B1-taseme etteütluses. Konkursside tulemustega saab lähemalt tutvuda Prantsuse Instituudi kodulehel.

Samuti viisid erinevate koolide õpilased Zoomi kaudu läbi intervjuud prantsuskeelsete riikide suursaadikutega. Meie kooli 7.A klassi õpilased esitasid küsimusi Prantsuse suursaadikule härra Éric Lamouroux’le. Intervjuud on leitavad Prantsuse Instituudi Youtube’i kanalil.

Õpilasi juhendasid õpetajad Regina Filippova, Sandra Heidov ja Piret Kanne.