Digikoristus 2022 kokkuvõte

Meie kooliperes algas Rohelise kooli programmi üritus “Digikoristus 2022” juba 17. jaanuaril kell 8:00 õpetajatele teemanädala ja vajalike tegevuste tutvustamisega, mille tulemusena alustasid õpetajad aktiivse koristusega enne ametliku koristusnädala algust. Tagasiside oli väga emotsionaalne ja lisaks tööarvutitele ja -pilvedele said puhtamaks ka kodused arvutid ja isiklikud “pilved”.

Arvudesse koristustöö tulemusi panna ei saa, sest eesmärk oli koristada ja prügi loendamisele ei kulutatud aega.

24. jaanuarist kaasasime oma tegevustesse ka õpilased. Suured tänud TalTech – Tallinna Tehnikaülikooli Tarkvarateaduse instituudi teadur ja Pelgulinna Gümnaasiumi IT-õpetaja Birgy Lorenzile Digikoristuse teemaliste Kahootide eest õpilastele, sest sealt saadud teadmised panid nii mõnegi õpilase aktiivsemalt koristama vanu faile, mida on õpetajatele saadetud või jagatud. Tunnid olid emotsioonirohked ja meeleolukad.

Viimased kaks nädalat on kogu koolipere tegelenud aktiivselt digikoristusega. Võime olla kindlad, et uute failide loomisel mõeldakse “Miks?”, “Kui palju?”, “Kuhu?” ja “Kui kauaks?”

Digikoristades hoiad loodust!