Meie kool on vaderiks kuningtamariinidele

Täname kõiki annetajaid ning anname teada, et sõlmisime jaanuari lõpus 2022. aastaks vaderilepingu Tallinna loomaaiaga. Möödunud suvel Tallinna loomaaeda külastanud õpilased ütlesid, et nii tore oli vaadata, et meie kool on kuningtamariinidele vaderiks.

Oleme alates 2018. aastast olnud vaderiks Tallinna loomaaia kuningtamariinidele Willenale ja Helmiinale, kellele meie kooli õpilased konkursi korras nimed panid.

Kuningtamariin (Saguinus imperator)

Kuningtamariin on küünisahvlaste sugukonda kuuluv pisike ahvike, kelle kodu on Lõuna-Ameerika vihmametsades Amazonase jõgikonnas Peruus, Brasiilias ja Boliivias. Uhkete pikkade valgete vurrudega loomakesed on väidetavalt oma nime saanud Saksa keisri Wilhelm II järgi, kellel samuti olid võimsad vuntsid. Kuningtamariinid elavad kuni 15 isendist koosnevas peregrupis. Nende elu kulgeb 10 ja rohkema meetri kõrgusel puuvõrades ning joostes võivad nad arendada kiirust kuni 40 km/h. Toituvad loomakesed puuviljadest, õitest ja seemnetest, aga ei ütle ära ka putukatest, sisalikest, lindudest, linnumunadest ja konnadest. Poegade kasvatamisest võtavad osa nii täiskasvanud õed-vennad kui isaloom, kelle seljakarvadesse järeltulijad esimestel elukuudel kõvasti klammerduvad.

Tallinna Loomaaias elab kaks kuningtamariini, kes saabusid 2015. aastal Prantsusmaalt La Palmyre loomaaiast.