Külalised Tallinna Prantsuse Instituudist

3. veebruaril külastas kooli Tallinna Prantsuse Instituudi asedirektor Guillaume Raboutout koos Eestis praktikal viibiva prantsuse keele õpetaja Ulrich Le Flohic’iga. Esmalt kohtusid nad 10. ja 11.–12. klassi prantsuse keele A-keelena õppijatega. 9. veebruaril kohtus Ulrich ka 8.A ja 9.A klassiga ning kokkulepe on, et ta tuleb peatselt taas.

Guillaume Raboutout külaskäiku kooli planeerisime juba ammu, kuid see oli eri põhjustel mitu korda edasi lükkunud. Juba detsembrikuus tegime 10. klassi õpilastega ajurünnaku, et esimese kohtumise jaoks välja selgitada teemad, mis õpilasi endid huvitaks. Valdavalt rääkisid muidugi prantslased, kuid pärast esmast kohmetust tuli küsimusi ka õpilastelt ning tekkisid ka väikesed vestlused. Hiljem õpilastelt muljeid küsides öeldi, et valdavalt saadi räägitust aru, kes rohkem, kes vähem muidugi, ning et tegelikult oli vahva kohtuda päris prantslastega ja uurida näiteks, kas prantslased tõesti söövad tigusid ja konni.

Külalised tõid endaga külakostiks kaasa ka kastitäie raamatuid – nii noorematele kui vanematele õpilastele.