Teatripäev 2022

Teatripäev “Roheline mõtteviis”, mida Rohelise kooli töörühma õpilased soovisid korraldada juba 2020. aastal, sai käesoleva aasta viimasel märtsikuu päeval teoks. Osalesid 5.–9. klassid, kes loosi teel said lavastamiseks ühe Rohelise kooli teema. Teatripäevaks tuli loositud teemal lavastada lühinäidend loodusõpetuse/bioloogia tunni raames. 9. klasside õpilastel oli ülesanne teha keskkonnateemaline lühivideo. Klassi kõikidel õpilastel oli täita ülesanne näidendis/video tegemisel: stsenaristid, lavastajad, näitlejad, kostümeerijad, lavakujundajad, lavameistrid jne. Aineõpetajad ja klassijuhatajad olid õpilastele toeks, kuid idee ja teostus tuli siiski õpilastelt endilt.

Aulas oli sagimist juba kaks nädalat enne teatripäeva, sest käimas olid lavaproovid. 31. märstil sai aulast looduskeskkond, kus silkasid ringi jänesed ja rebased. Laval oli tegelasi mesimummudest ja linnukestest kuni laiskloomade ja jääkarudeni. Oli näha liustike sulamist, toimusid üleujutused, puhastati veekogusid prügist, juhiti tähelepanu toiduraiskamisele, otsiti lahendusi energia säästlikumaks kasutamiseks ja palju muud.

Õpilased jälgisid laval toimuvat huviga. Veel tähelepanelikumalt jälgisid näidendeid aga žüriiliikmed: Jana Kardaš, Piret Pajuste, Kristi Koosa, Lily Pagil ja näiteringi õpilased. Iga etendus oli huvitav ja omanäoline ning kõikide klasside näidendid pälvisid, kas stsenaariumi, lavastuse, näitlemise, kostüümide, lavakujunduse, helindamise või muu silmapaistva aspekti eest tiitli. Kingituseks magus amps ja murupea, millele võib iga klass ise nime panna või kutsuda teda lihtsalt Peetsuks. Korralikult kastes ja hoolitsedes hakkavad murupeal murujuuksed kasvama ja klassis on killuke rohelust. Auhinnatseremoonial astus üles ka kooli näitering, kes tõi laval vaatajate ette ühe ebatavalise koolipäeva, kus tuuseldas Pipi, kihutasid ringi Väike nõid ja Karlsson, kohal olid ka Lumivalgeke ja Prints, Kunksmoor ja Harry Potter. Kõik see seltskond oli ühes koolis ja õpetajal ning kooli direktoril oli nendega üksjagu tegemist.

Veel samal päeval ütlesid õpilased, et ootavad juba järgmist teatripäeva, et saaks jälle midagi vahvat laval esitada.

Suur tänu kõikidele 5.–9. klasside õpilastele, aineõpetajatele ja klassijuhatajatele, kes abistasid ja toetasid. Täname žüriid, kes aitasid välja tuua iga näidendi tugevuse. Aitäh 9.A ja 8.C klassi õpilastele teatripäeva ettevalmistamise ja läbiviimise eest.