Rohelise kooli tunnustusüritus 2022

6. juunil tunnustati Tartu loodusmajas Eesti tublisid keskkonnahoidlikke koole ja lasteaedu, kes pälvisid keskkonnamärgise “Roheline lipp”.

Igal aastal antakse keskkonnamärgised kätte just ülemaailmse keskkonnapäeva paiku. Tartu loodusmajas toimunud sündmusel tervitas õppeasutusi Rohelise kooli programmi patroon president Kersti Kaljulaid, kes tänas videosilla vahendusel neid tehtud töö eest. Samuti tervitas ja tunnustas õppeasutusi kohapeal Tartu linnapea Urmas Klaas.

Sel aastal said keskkonnamärgise “Roheline lipp” kokku 46 õppeasutust, neist 14 õppeasutust esmakordselt. Teistkordselt said rohelipu 20 õppeasutust ning juba kolmandat korda 12 õppeasutust. Lisaks on eelmise aasta kevadest rohelipu kasutusõigus juba 56 õppeasutusel.

Meie koolile omistati ökomärgis “Roheline lipp” teist korda. Liitusime Rohelise kooli programmiga 2018. aasta novembris. Edukalt programmis osalenud kool saab taotleda koolile “Rohelise lipu”, mille saime esmakordselt 2020. aastal. Jätkame usinalt keskkonnaalast tegevust, sest lippu tuleb taotleda uuesti iga kahe aasta tagant.