Eesti rahvuste päeva tähistamine

Sel sügisel toimuvad Eesti eri paikades rahvuste päevale pühendatud kontserdid, näitused, loengud ja töötoad, kus tutvustatakse erinevate rahvuste kultuuripärandit.

Ka meie kool tähistas Eesti rahvuste päeva erinevate tegevustega. Ühiskonnaõpetuse tunni raames uurisid 6. klassi õpilased Eestis elavaid rahvuseid ja kujundasid infostende, mis tutvustasid vähemusrahvuste rahvariideid, kombeid, keelt ja teisi huvitavaid fakte.

12. oktoobril toimus meie koolis traditsiooniks saanud Eesti rahvuste päevale pühendatud viktoriin, QR-koodi jaht 5.–7. klassidele. Osalemiseks olid vajalikud võrguühendusega nutitelefon ja QR-koodi lugeja, aga ka kiirus, nutikus ja guugeldamisoskus. Koolimaja eri paigus oli peidus 14 QR-koodi, mis tuli üles leida ning koodides peituvatele küsimustele vastata.

Viktoriinil osales 14 võistkonda. Võitjaks osutus 5.C klassi võistkond (Katri, Anet, Ilona, Beatrice), kes kogusid 11,5 punkti. Teise koha sai 7.B klassi võistkond (Marika, Annely, Ramona) 10,5 punktiga ning kolmandale kohale tuli 6.B klassi võistkond (Mei, Uku, Karl), kes kogusid samuti 10,5 punkti õigete vastuste eest, kuid jõudsid finišisse paar sekundit hiljem. 

Suur kiitus kõikidele osalejatele!

Üritusi viis läbi ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Natalja Dovgan.