Raamat kõigile 1. klassi õpilastele

Tallinna Keskraamatukogu kingib 4774-le sel sügisel Tallinnas esimesse klassi läinud lapsele raamatu.

Kolmapäeval, 19. oktoobril kell 10 tutvustati Paepealse raamatukogus Urmas Nemvaltsi koomiksiraamatut “Laura, Martin ja Metsavana maailm” ja meie kooli 1.B klassi õpilased koos abiõpetaja Maret Orgmetsaga olid esitlusel külalisteks. Raamatu autor tutvustas koomiksi kirjutamise ja joonistamise protsessi ning võttis ka aja, et kirjutada autogramm iga lapse raamatusse. Autogrammiga raamatu sai ka kooli raamatukogu. Tegu on 14. Tallinna Keskraamatukogu kinkeraamatuga, mis jõuab lähiajal kõikide Tallinna koolide esimese klassi lasteni. Raamatu väljaandmisega tähistatakse ühtlasi Paepealse raamatukogus asuva Eesti suurima koomiksikogu 10. sünnipäeva.

2007. aastal Tallinna Keskraamatukogu poolt algatatud kinkeraamatute projekti eesmärk on, et lapsed käiksid esimeses klassis õppimise ajal koos õpetajatega läbi tee koolist lähimasse raamatukokku ning õpiksid sel moel juba varakult lugemisest rõõmu tundma. Aastate jooksul on raamatukogu külastanud ja raamatu kingiks saanud üle 50 000 esimese klassi õpilase.