Kodanikunädal

26. novembril tähistame kodanikupäeva, mis on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele. Selle eesmärgiks on teadvustada ja väärtustada kodanikuks olemist ning tõsta kodanikuuhkust ja -osalust. Tallinna Laagna Gümnaasiumis tähistati kodanikupäeva erinevate ürituste ja õppekäikudega 18.–25. novembril.

Kodanikunädal algas 18. novembril 9.B klassi õppekäiguga Riigikokku, kus õpilased said ülevaate Toompea lossi ajaloost, Riigikogu struktuurist ja igapäevasest tööst. Õppekäik tõi palju teadmisi ühiskonna vallast, mis on abiks ühiskonnaõpetuse aine väljundite omandamisel.

22. ja 23. novembril toimusid 5.–9. klasside vahelised jõukatsumised teadmistes.

5.–7. klasside 2-liikmelised võistkonnad osalesid Kahoot mängus. Küsimusi oli poliitikast, muusikast, kunstist, loodusest, spordist ja muustki. Kokku võistles 14 võistkonda.

Kahooti parimad olid:
I koht –  6.B: Mei ja Uku
II koht – 5.B: Indrek ja Kristjan
III koht – 6.B: Johan ja Kristjan

8.–9. klasside 3-liikmelised võistkonnad osalesid kuldvillakus, kus tähelepanu keskmes oli Eesti Vabariigi põhiseadus, poliitika, majandus, kultuur ja loodus. Kokku võistles 6 võistkonda.

Kuldvillaku parimad olid:
I koht – 8.C: Kerstin, Brigitta ja Kermo
II koht – 8.B: Aleksandra, Richard ja Steven
III koht – 9.C: Eliis, Elisabeth ja Caitlyn

Viktoriinide võitjad said autasustatud diplomite, magusate auhindade ja meenetega.

Kodanikunädal lõppes 25. novembril 6.B klassi kinokülastusega Just Film festivali lapse õiguste programmi raames. Koos vaadati filmi “Minuga sarnane”, mis näitas, mis juhtub siis, kui hoolimist ja armastust jääb ühiskonnas üha vähemaks.

Üritused viis läbi ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Natalja Dovgan.

Aitäh kõigile tublidele osalejatele!