Vaprusehelmed

Traditsiooniline töötuba “Vaprusehelmed kroonilisi haigusi põdevatele lastele” toimus sel aastal 19. detsembril.

Meie ligi 200 õpilast valmistasid helmeid, et vähendada raskeid haigusi põdevate laste kannatusi. Algklasside õpilased voolisid kõik enda head soovid helmestesse, et haiged lapsed saaksid vapralt haigusi taluda ja saaksid kindlasti haigustest võitu ja terveks.

Vaprusehelmed on loodud krooniliste haigustega laste ravi toetamiseks ning nende abistamiseks valulike protseduuride ja pikkade raviperioodidega toimetulekul.

Helmeste abil saavad lapsed ja pered rääkida oma lugu – mida nad on saavutanud, läbi elanud ja kui vaprad nad on olnud. Iga helmes tähistab kindlat protseduuri. Narratiivi loomine ja oma loo mõtestamine aitab vähendada kaost ja stressi, mille trauma lapsele tekitada võib. Helmeprogramme on loodud üle kogu maailma. MTÜ Vaprusehelmed on Hollandi programmi VOKK KanjerKetting litsentseeritud rahvusvaheline partner.

Suur tänu õpetaja Minna-Mirjam Kurvitsale, kes on heategevuslikku ettevõtmist vedanud juba 4 aastat. Täname kõiki klassiõpetajaid ja tublisid abistajaid 8. klassidest (Katarina, Keidy, Lenne-Mirel, Katerina, Marta, Sofia, Karima, Anna-Maria, Emili, Annabel, Heleri, Aleksandra, Maris) ja 10. klassist (Elisabeth ja Heleri).

Loe lisa MTÜ Vaprusehelmed kodulehelt.