Jõulupeod

Kui gümnasistide jõuluball oli möödunud ja aula hingas veel glamuurse õhkkonna järelmõju, oli aeg jõulukontserdiks ning põhikooli jõulupidudeks.

20. detsembri õhtul toimus koolimajas rekordkogus klassiõhtuid. 5.–9. klassid veetsid väärt aega oma klassiruumides ning kell 17:00 võtsid 5.–7. klassid ja kell 18:00 8.–9. klassid suuna aulasse, et ette näidata, kuidas neil õnnestus väänata ja pöörata tuntud meemid jõuluteemasse.
Kohal oli kuueliikmeline “Kingiloa andmise komisjon”, kellele tuli jätta piisavalt hea mulje, et kingitus kätte saada. Ettekandele tulid äärmiselt loomingulised etendused ja videod ning lõpuks said kõik vaevanägijad jõuluvana karmi pitsatilöögiga oma kingiloale templi kätte.
Õhtu jätkus koolibändi esinemise ja jõuludiskoga.
Aitäh osalejatele, esinejatele, klassijuhatajatele ja korraldajatele.

21. detsember algas 1.–4. klassidel jõuluhommikuga koolis või kodus. Kui tugev jõulutunne oli sisse saadud, kohtusid kõik klassid aulas, et jõulupeoga viimane koolipäev ära saata ja vaheaeg vastu võtta.
Sai laulda, luuletust õppida, veel laulda ning siis juba tekkiski kõigil küsimus, et kas mitte jõuluvana ei peaks juba kohal olema. Asja hakkasid uurima päkapikud Beata, Eveliina ja Sofia. Helistati habemikule, kes vastas telefonile sadamas. Väikses meeltesegaduses jõuluvanale tuletati meelde, millisesse kooli ta pidi tulema. Härra hakkaski kõigi silme all kooli poole liikuma ja tema tee kulges autoga kesklinnast Lasnamäele. Jõudis ta suurest ootusärevusest ka lumehangega kohtuda ning autot ta sealt välja ei saanudki. Ei jäänud see mees ootama ega kurvastama, vaid haaras pagasiruumist jalgratta ja pedaalis kiiruga meie koolini. Ei olnud aega rattalt enam mahagi tulla ning nii ta sõitiski mööda treppe ja koridore otse aulasse. Lapsed hõiskasid, kui jõulumees aula ette väntas ning seal koha sisse võttis. Järgnes mõnus jutuajamine, kus lisaks kõigele muule jagas jõulumees lastega ka jõulude tekkimise lugu ning räägiti koos erinevate maade jõulukommetest.
Lapsed lugesid jõuluvanale õpitud luuletuse ning pärast seda laulis kogu saal oodatud külalisele ka mõnusa jõululaulu.
Aitäh rõõmsatele lastele, õpetajatele, korraldajatele ja jõuluvanale.

Fotod tegi Mia Vatsk.

Jõuluvana saabumise video leiab kooli Facebookist ja Instagramist.