Tulemas suur frankofooniapidu!

Tänavu on meie kooliperel suur rõõm ja au võõrustada ülemaailmse frankofooniakuu raames Eesti prantsusekeelset kogukonda – nii väikeseid kui suuri prantsuse keele- ja kultuurihuvilisi. Suur frankofooniapidu toimub laupäeval, 25. märtsil algusega kell 13:00 Tallinna Laagna Gümnaasiumis.

Osalema ootame nii teiste prantsuse keelt õpetavate koolide esindusi kui ka meie oma kooli õpilasi, lapsevanemaid, õpetajaid ja vilistlasi.

Külla on tulemas nii erinevate prantsusekeelsete riikide kui ka näiteks Prantsuse relvajõudude, Eesti Välisministeeriumi ning Haridus- ja Teadusministeeriumi esindajad.

Peo teema on seekord „Aeg meie ümber“ ning sellest on inspiratsiooni saanud ka frankofoonipäeva konkursid: põnev prantsusekeelse T-särgi konkurss ning etteütlus B1- ja B2-tasemel. Sel aastal möödub 80 aastat raamatu  “Väike prints” esmatrükist ning seda tähistatakse koomiksikonkursiga.

Päeva jooksul on võimalik tutvuda näitustega, osaleda töötubades ja kohtumistel, juua tassike kohvi ning nautida suupisteid. Päeva teises pooles toimub aulas erinevate koolide ühine kontsert-aktus, mille raames autasustatakse ka konkurside võitjaid. Päev lõpeb kella 17:00 paiku.

Võta osa meie oma kooli frankofooniapäevast – tule kuulama ja “vaatama südamega” nagu ütles kord Väike Prints: „Ainult südamega näed hästi.“

2023. aasta Frankofoonia päeva programm

  • 11:00 – etteütlus B1- ja B2-tasemel
  • 13:00 – päeva avamine
  • Töötoad (täpsustamisel)
    Karaoke, Bretooni tants, Maroko kultuur, meisterdamine väikestele (5–9aastased), prantsuse keel nullist, kõrghariduse omandamine Prantsusmaal, vestlustuba (B1, B2)
  • Väljapanekud ja kohtumised (täpsustamisel)
    Kanada ja Prantsuse suursaatkonnad
    Eesti Välisministeerium
    Haridus- ja teadusministeerium ja Erasmus programm
    Prantsuse relvajõudude esindus
  • 14:00 – 14:30 – T-särgi konkursi moeshow aulas
  • 15:00 – 16:30 – Kontsertaktus ja konkurside autasustamine
  • Päeva lõpetab ühine koogisöömine