Rohelise kooli konverents gümnasistidele

17. aprillil toimus meie koolis esmakordselt Rohelise kooli konverents.

Hommikul olid aulasse kogunenud gümnaasiumi õpilased, kes olidki konverentsi sihtrühmaks. Ettekanded olid seotud Rohelise kooli teemadega ning peamised esinejad ja ürituse läbiviijad olid noored ise. Stivert Parvei ja Risto Raitma selgitasid tuumaenergia olemust ja olid uurinud, kas Eestisse on võimalik rajada tuumajaama. Samuti seda, millised on võimalikud tuumajaama asukohad Eestis. Melika Nedjel Benhafssa oli enda uurimistöös süvenenud karastusjookide magusasse maailma ja selgitas kuulajaile, mida erinevad karastusjoogid sisaldavad ning milline mõju on neil noorte tervisele. Moona Ilves rääkis inimeste vaimsest tervisest erinevaid häireid kirjeldades. Konverentsi külalisesineja oli Liina Kanarbik Tallinna Strateegiakeskuse ringmajanduse osakonnast, kes rääkis ringmajandusest ning sellest, kuidas on Tallinnas korraldatud jäätmete liigiti kogumine.

Konverentsi lõpus toimus paneeldiskussioon, kus arutleti tuumaenergia, jäätmemajanduse ning füüsilise ja vaimse tervise teemadel.

Konverentsi kava koostasid, ettevalmistused tegid ning sujuva konverentsi läbiviimise eest seisid Moona Ilves ja Anne-Eliise Ojavere. Külalisesineja kutsus üritusele õpetaja Piret Pajuste.

Täname kõiki esinejaid, korraldajaid ja osalejaid!

Käesoleva jutukese kirjutas Rohelise kooli töörühma juht Kaja Kalmer.