Rattaparkla sai täiendust ja ilmus lukusein

Alates eelmisest nädalast on koolimaja ees 20 uut rattaraami ja 20-kohaline tõukerattahoidja. Sisehoovis on nüüd olemas 18 parkimiskohta. Ka sinna võib oma sõiduvahendi viia. Kokku on kooli territooriumil 108 parkimiskohta jalg- ja tõukeratastele. Rõõm on näha, et jalg- ja tõukerattaid kasutatakse aktiivselt ja täna oli neid koolimaja esist kaunistamas kokku 69 tükki.

Järgmine suur eesmärk on saada kõik sõiduvahendid koolipäevaks lukku. Hetkel on peaaegu kõigil jalgrattaomanikel lukud olemas. Tõukerattaid lukustatakse veel vähe.

Head õpilased ja lapsevanemad, teeme üheskoos kõik selleks, et õpilaste sõiduvahendid alles jääksid. Kooli territooriumil on videovalve, kuid tuleb üle korrata, et kool varguste eest ei vastuta. Selleks tuleb kõigil ratta hoiustamise turvalisust ise hinnata ning mis kõige olulisem – soetada võimalikult tugev lukk. Kooli poolt tegime majja sisse lukuseina, kust kõik, kellel lukku pole või see on koju jäänud, saavad luku ja/või keti koolipäeva ajaks tasuta laenutada. 20-kohalisel tõukerattaraamil saab tõukerattaid lukustada tabalukuga. Teistel parkimiskohtadel sobib hästi kett- või trosslukk.

Teeme ka ettevalmistusi, et järgmisel õppeaastal oleks meie koolis võimalik teha rattaluba. Programm koosneb teooriatundidest, sõiduõppest ja eksamite tegemisest.

Soovime turvalist kooliteed ja palju liikumisrõõmu!