Rinnavähi ennetamise loeng

18. oktoobril toimus rinnavähi ennetuse ja teadlikkuse tõstmise teabetund 11. ja 12. klasside tüdrukutele. Loengu viisid läbi MTÜ Elu Nimel juhatuse liikmed Katrin Olo-Laansoo ja Reio Vilipuu.

Igal aastal haigestub Eestis rinnavähki ligikaudu 800 inimest. Iga kahe aasta tagant kutsutakse tasuta rinnavähi sõeluuringule 50–68aastaseid naisi, kellest umbes 50% ei kasuta seda võimalust. Selle tõttu on otsustatud, et teadlikkuse tõstmisega tasub alustada juba koolieas. Loeng oli meie neidude jaoks väga informatiivne. Näiteks saadi teada, millised on rinnavähi esmased sümptomid, millega peaks pöörduma spetsialisti poole.

Täname sisuka ja silmiavava teabetunni eest Katrin Olo-Laansood ja Reio Vilipuud.

Käesoleva jutukese kirjutasid 12. klassi õpilased Rebekka Säälik ja Sirli Pütsepp.