Talvine õuesõppetund

Jaanuari alguses (10. jaanuaril) oli mõnus pehme talveilm, mille puhul toimus 6. klasside loodusõpetuse tund õues.

Kui õpilastele sai öeldud, et õppetund toimub õues, jooksid esimesed rõõmuhõisete saatel õue, nii et ei jõudnud ülesannet kuulatagi. Sellest saab järeldada, et lapsed tahavad väga õues olla.

Ülesandeks oli kooliõues kokku lugeda leht- ja okaspuud, leida kolm kõige jämedama tüvega puud ning mõõta rinna kõrguselt nende puude ümbermõõt vaksades. Klassiruumis kogusime andmed kokku ning vaksad tuli teisendada sentimeetriteks. Saime teada, et kooliõues on lehtpuid rohkem kui okaspuid (vastavalt 46 ja 10 tükki) ning elupuid on hekis 30. Õpilastele oli suureks üllatuseks, et kooliõue kõige jämedama tüvega puude ümbermõõt ulatub lausa üle meetri.

Käesoleva jutukese kirjutas loodusõpetuse õpetaja Kaja Kalmer.