7. klasside skoonitegu

15.–19. jaanuaril toimunud võõrkeelte nädala raames tutvusid 7. klassid briti toidukultuuriga.

Nädala alguses õpiti kella viie tee joomise etiketti ning nädala teisel poolel küpsetati skoone.

Skoonid on hübriid kuklist ja küpsisest, mida pakutakse soojalt kella viie tee teise käiguna pärast võileibasid ja enne magustoitu. Skooni vahele määritakse erilist “tihket rõõska koort” (clotted cream) ja maasikamoosi. Kuna Eestis clotted cream’i ei müüda, siis maitsele lähim alternatiiv on mascarpone juust.

Õpilased jagunesid kolme-liikmelistesse “perekondadesse”, kus olid perepea, taignameister ja pagar. Perepea ülesanne oli organiseerida perekonna tegevused selliselt, et lauale jõuaksid valmis skoonid. Iga õpilane oli paar päeva varem saanud kätte inglise keelse retsepti kirjelduse ning sama materjal oli koos YouTube’is vaadatava videoga üleval ka ekoolis.

Kõik pered said püstitatud ülesandega hakkama. Nagu iga asjaga, tuli ka seitsmendikel ette takistusi, kuid need ületati leidlikkuse ning üksteise aitamisega.

Käesoleva jutukes kirjutas õpetaja Marika Sarapuu.