Kuidas me tähistasime emakeelepäeva

14. märtsiks olid koolimaja koridoride seinad täitunud plakatitega ja nendest sai iga koolipere liige ammutada uusi teadmisi nii eesti keele, kirjanike kui ka luuletajate kohta. Infootsingut sai harjutada koostöös eesti keele õpetajatega valminud viktoriiniga.

Päev algas aga ülekoolilise õigekirjavõistlusega. 5. kuni 12. klassid said endale nuputamiseks 30 eestikeelset (üsnagi keerulist) sõna. Sõnad valis koos teiste emakeeleõpetajatega välja õpetaja Janari Allik. Kell 9:00 kuulasid õpilased pingsalt kooliraadio kaudu Härda-Irene Jaegerit, kes sõnu ette luges. Õpetajad on alustanud tööde parandamist ning õige pea selguvad parimad.

1.–4. klassid testisid samuti klassijuhataja ettelugemisel oma õigekirjaoskust ning 4. ja 5. tunni ajal kohtusid kõik aulas, kus hakati huvijuhi juhendamisel pidama “luulemaratoni”. 1. ja 2. klassid olid saanud juba mitu päeva harjutada eesti luulekirjanike ilusaid, lõbusaid ja/või mõtlemapanevaid luuletusi. Aulas lugesid väljavalitud neid luuletusi julgelt mikrofoni ees. 3. ja 4. klassid aga said luuletuse vahetult enne lavale astumist ning kõikide ülesastumine oli edukas.

Luuletajatele ja ka kõigile teistele saatsid videotervituse tuntud eesti inimesed – lauljad Tanya Mihhailova-Saar, Inger, Ivo Linna ning telekokk Joel Ostrat. Eesti tuntuim luulekirjanik Leelo Tungal aga saatis meile luuletuse ja see kõlab nii:

Laagna kooli noortele luulesõpradele
Saadan, armsad luuletajad, tervitusi Lasnamäele!
Mul on keerulised ajad – eile tuul viis ära hääle…
Aga kuigi hääl on kähe, tuju kurvaks veel ei lähe siis,
kui tean, et Laagna koolis
palju lapsi luulest hoolis.
Tore, et teil emakeeles
rohkesti on salme meeles!
Ütlen siis e-kirja teel: elagu me emakeel!

L. Tungal