Suusareis Otepääle

17.-18. veebruaril toimus 6.-12. klassi õpilastele suusareis Otepääle. 

Meie kool osaleb programmis “Liikuma kutsuv kool”. Juba paar aastat on mõttes olnud suusamäele minna ning sel aastal sai ettevõtmine teoks. Mäesuusa/lauaspordi kogemust enamikel õpilastel pole ja raske oli ka gruppi kokku saada.

Esimene päev kulus Lõuna-Eestisse kohale jõudmiseks, sisseseadmiseks majutuses ja varustuse võtmisele. Vaja ju kõikidel proovida, kas saapad sobivad, kiiver paras jne. Veidi enne õhtusööki jäi aega ka Otepää linnaga tutvumiseks ja õhtul oli soovijail võimalus minna sulistama Pühajärve SPA-sse.

Teine päev oli tõsine mäespordipäev. Algajad sõitjad said koolituse, kuid tuli veel palju harjutada, et minna järsemaid nõlvu vallutama. Kes olid valinud mäesuusatamise, neil see õnnestus, kuid lumelauasõidu õppimine võtab kauem aega ja üksikutel jagus julgust kõrgematest mägedest alla sõita. Kes suurele mäele ei läinud, valisid tuubitamise, mis oli jõukohane ja tore tegevus. Enamik nautis mäel sõitmist, kuid oli ka neid, kes peavad veel harjutama ja osad õpilased leidsid ka, et mäesuusa/lauasport ei ole nende jaoks.

Liikumist ja tõeliselt kaunis looduses värskes õhus olemist jagus päikeselistel talvepäevadel Otepääl ja Kuutsemäel küllaga.

Tänud korraldajale ja õpetajatele: Kaja Kalmer, Anti Krik, Kerli Kuusk.