Jõulukuu üritused

Jõulukuu algas koolimaja kaunistamisega. Samuti toimusid traditsioonilised sündmused ja lisandus ka uusi huvitavaid ettevõtmisi, nagu näiteks “Jõululuuletuste esmaabi” sein. Seinale lisati jooksvalt uusi luuletusi ning, kes ise nii osavad luuletama polnud, said jõuluvana ette astumiseks just sealt sobivad salmid valida.

Juba mitmendat aastat järjest korraldas kooli õpilasesindus päkapikukohviku, kus õpilased said pakkuda head-paremat ja loomulikult ka enda valmistatud tooteid, mis kingikotti sobisid.

Jõulupeod toimusid erinevatele kooliastmetele 17.–19. detsembril.

17. detsembril pidasid pidu gümnasistid ning peo korraldajateks olid traditsiooniliselt 12. klassi õpilased. Oli meeldiv ja hubane õhtu huvitavate tegevuste ja lavalugudega, kus kõige rajumalt esines 11. klass koos bändiga, kus oma klassi noormehed pillide taga.

18. detsembril toimusid jõulupeod 5.–9. klassidele.

5.–6. klassidel oli peol ülesandeks luua üks luulerida, millest tuli kokku väga armas jõululuuletus:

Taevast lund nüüd sajab, igaüks ju seda vajab,
jõulutuledes me maja, jällegi meil salme vaja.
Mul on kodus lumekuul, lumekuul on tore kuul.
Meil on tore jõulusokk, tal on peas üks vahva lokk.
Täna tuleb jõulumees, pikk hall habe on tal ees.
Jõuluvana kalli, kalli, too sa mulle suure palli.

7.–9. klassid esitasid enda loomingut, mille teemad olid varasemalt loosi teel valitud. Oli väga põhjalikke ja huvitavaid esitusi ning mitmeid omanäolisi videoesitusi. Esitusi kommenteerisid ja hindasid jõulumaa tegelased ja igal klassil oli võimalus anda punkte neile enim meeldinud klassi esitusele. Esikolmikus olid klassid, kes olid enda esituse ettevalmistamisega tõsiselt vaeva näinud. Lisaks soovivad 7.–9. klassi õpilased kooliperele ja sõpradele rahulikku jõuluaega koos perega, palju rõõmu, ning ka palju kinke. Soovitakse paremat ja edukamat uut aastat ja palju häid hindeid kaasõpilastele.

19. detsembril esitasid 1.–4. klassi õpilastele etenduse “Päkapikk, kes kaotas mütsi” 4. klassi õpilased, lavastajateks näiteringi 8. klassi õpilased, kes etenduse loovtööna lavale tõid. Etenduses tegid kaasa esteetika– ja tantsukooli tantsulapsed nii meie koolist kui Tallinna Kuristiku Gümnaasiumist, juhendajaks Ursula Rummel. Talvemeeleolu kandev tants viis vaatajad lumisesse metsa, kus päkapikku ootas ees hulk sekeldusi. Sel korral laulsid ja lustisid kõik õpilased üheskoos jõuluvanaga tuntud laulumänge lauldes–tantsides.

Aasta viimasteks sündmusteks olid kontserdid 1.–5. klassidele ja 6.–12. klassidele. Kontsert algas maheda saksofonipalaga. Tuntud jõululaulud kõlasid kooride esituses fantastiliselt kaunilt , jõulueelset muhedust pakkusid luuletused 1.–3. klassi õpilaste esituses. Kontserdi teine pool oli koolibändide päralt, mille nii noorem kui vanem publik suure aplausiga vastu võttis. 

Tänud õpilastele, kes nii enda kui kaasõpilaste jõuluüritused huvitavaks ja meeldivaks tegid.
Suured tänud õpetajatele: Pirika Sööt, Igor Besstšotnov, Imre Vijard, Toomas Mee, Nikolai Borzov, Tiina Haavistu, Kelly Rebane, Lily Kurm, Anu Kask, Kerli Kuusk, Sandra Heidov, Anne Kato, Eve Ader, jt. 

Kaunist aastavahetust ja tegusat uut aastat!