Põhikooliõpilaste sünnipäevaõnnitlused Eestile

Eesti Vabariigi sünnipäeva eel mõtisklesid 5.–9. klasside õpilased, mis neil seostub Eesti riigiga ja mida nad soovivad Eestile saabuva sünnipäeva puhul. 5. ja 7. klassid koostasid sõnapilvi paberil ja veebis, 6. klassid kujundasid südamekujulisi õnnitluskaarte, 9. klassid kirjutasid kirja Eestile. Kõik õpilased soovisid Eesti riigile ja Eesti rahvale õnne, edukat koostööd, tugevat tervist ja pikka iga.

Tsitaate õpilastöödest:

“Tere, kallis Eesti! Inimeste raske vaev on ennast ära tasunud ja siin sa meil oledki, iseseisev ja varsti 103-aastane. Õnnitlen sind sellise saavutuse puhul!”

Su välimuse teevad ilusaks metsad, sood, heinamaad, järved, jõed ja meie Läänemeri. Vaatamata väikesele pindalale, leidub seda kõike igast Eesti otsast. Lisaks sellele on sul kõik aastaajad olemas. Suvi on päikseline, sügis vihmane, kevad lilleline ja talv pakaseline. Olen tänulik, et elan Eestimaal. Selleks, et sinu ilu järgmistele põlvkondadele alles jääks, palun ainult ühte asja. Palun, et meie loodust hoitakse nagu oma last. Seda tuleb pidevalt koristada, metsi kasvatada, vähem reostada ja austada.”

“Tänan sind kõikide teadmiste ja kogemuste eest, mis oled mulle andnud.”

“Olen tänulik ka siinsete heade ja toredate inimeste eest, kuid vahel soovin, et nad oleksid üksteise vastu veidi sallivamad ja vastuvõtlikumad.”

Püsi tublina ja hätta jäädes küsi julgelt abi enda rahvalt ja sõprusriikidelt.”

„Soovin sulle palju jõudu ja jaksu ning pikka iga! Palju õnne sünnipäevaks, Eesti!“

Õpilasi juhendas õpetaja Natalja Dovgan.