Õppereisid RMK Oandu külastuskeskusesse

15. ja 16. septembril veetsid 8. klassid, üks 7. klass ja abilised 9. klassidest päeva värskes õhus.

Õppreisid toimusid RMK Oandu külastuskeskusesse, kus õpilased läbisid loodusmetsaraja (4,6 km) infotahvlitelt loodustarkust omandades ja Loquiz mobiilirakenduses ülesandeid lahendades. Lisaülesandena tuli jäädvustada erinevaid metsatüüpe ning pildistada raja ääres kasvavaid taimi, samblaid ja seeni. Värskes õhus peeti piknikku ning programm jätkus filmiga “Kes meil metsas elavad?”. Õpilased said iga tuntud suurema metslooma kohta teada kõige olulisemat, mida metsas liikudes arvestada. Pärast filmi tuli töölehtedele märkida, mis kuuldud-nähtud jutust meelde jäi. Jääkeldris uudistati näitust “Söödavad ja mürgised viljad” ning uuriti ja püüti ära tunda metsloomade pabulaid. Oli ka aega vaadata huvitavaid väljapanekuid. Näiteks erinevaid ajaloolisi metsategevustel ja -töödel kasutatud tööriistu. Õpilastel uudistamist jätkus!

Tänusõnad RMK Oandu külastuskeskuse töötajatele Ivikale ja Tiinale, kes meie õpilased äärmiselt sõbralikult vastu võtsid ja koolipäeva looduskeskkonnas huvitavaks tegid.

Samuti tänan õpilasi saatma tulnud õpetajaid: Liivia, Celal, Natalja, Anne, Piret.

Käesoleva jutukese kirjutas 8. klasside bioloogiaõpetaja Kaja Kalmer.