Hiina maali ainetel

Tallinna Laagna Gümnaasiumis on gümnasistidel juba viimased 10 aastat olnud võimalus saada nii teoreetilisi kui ka praktilisi algteadmisi hiina maalikunstist.

Tänaseks on hiina tušimaal kogumas populaarsust üle kogu ilma – sealse kunstiga tegelemine annab meile muuhulgas meelerahu ning maandab päevaseid pingeid. Suurimat rahuldust pakub tõsiasi, et piltidel on ainulaadne, üksnes maalijale omane käekiri. Seepärast kingib see köitev ja rahustav, vaimne ja ajastutehõnguline traditsioon midagi igaühele, olenemata sellest, kas ollakse kunsti ammune viljeleja või tegemas alles esimesi pintslitõmbeid.

Meie enda hiina maalikunsti imet saab Kullo galeriisse vaatama minna 20. septembrist 15. oktoobrini (galerii on avatud E–R kell 10:00 – 18:00), mil seal avatud näitusel esitlevad oma töid Tallinna Laagna Gümnaasiumi 11. ja 12. klassi õpilased. Töödel on võimalik näha bambuse kompositsioone, erinevaid männipuid ja lootoseõisi, ent ka inimfiguure.

Kunstinäitus on vaid lühike tutvustus maagilisse maailma, kus igal pintslilöögil on oma tähendus, ning kus pintsel on tänuväärse tööriistana kunstniku hinge pikenduseks.

Rahulikke ning tundelisi hetki näitusesaalis.

Jutukese kirjutas ja õpilasi juhendas õpetaja Eve Ader.