Maailmakoristuspäev

Sel aastal toimus maailmakoristuspäev 18. septembril. Eestis soovitakse, sarnaselt eelmise aastaga, pöörata tähelepanu eelkõige hajusalt paiknevale väikesele ja nähtamatule prügile, eriti suitsukonidele. Üleskutse oli tulla 13.–24. septembril välja ning märgata prügi linnaruumis ja looduses. Kuigi prügi kogused on väikesed, on iga väiksemgi panus keskkonna puhastamisse suure tähtsusega.

Sel aastal võtsid maailmakoristuspäevast osa 1.B, 4.A, 4.C, 6.A ja 8.B klass. Kokku korjati koolimaja ümbruse tänavate äärest 390 liitrit prügi, mille hulgas oli 12 liitrit suitsukonisid. Õpilaste üldine arvamus oli, et inimesed ei oska enda järelt koristada ja sodi ära visata ega loodust hoida. Meie kooli talguliste arvates oli kõige rohkem paberitükke ja suitsukonisid. Inetu on visata prügi maha, kui olemas on prügikastid. Lapsed lubasid, et nemad ei viska kunagi prügi maha.

Suur tänu kõikidele tublidele õpilastele ja õpetajatele, kes andsid enda panuse puhtama keskkonna ja looduse heaks.