Uus võimalus koolis vaktsineerimiseks

Augusti eelviimasel nädalavahetusel, 21.–22. augustil toimus Tallinna Laagna Gümnaasiumis vaktsineerimine COVID-19 vastu.

2. oktoobril 2021 toimub koolis taas vaktsineerimine. Vaktsineerima on oodatud 2. doosi saajad ning lisaks on ka uutel huvilistel võimalus tulla tegema 1. doosi.

Eelkõige oodatakse vaktsineerima 12–18aastaseid õpilasi ja nende perekondi, kuid ka teisi ümberkaudseid elanikke. Koolides vaktsineerimiseks eelregistreerima ei pea.

Õpilaste vaktsineerimiseks kasutatakse vaktsiini Pfizer/BioNTech Comirnaty, mida on selle vanuserühma vaktsineerimiseks soovitanud riiklik immunoprofülaktika ekspertkomisjon. Tervishoiuteenust pakuvad Ida-Tallinna Keskhaigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Tallinna Kiirabi ning SA Tallinna Koolitervishoid.

Lisaks õpilastele saavad kooli eelregistreerimata vaktsineerima tulla kõik soovijad.

Vaktsineerimiskuuri toime kestab vähemalt aasta. Vaktsineeritutele antakse ELi vaktsineerimise digitõend, mis kehtib samuti vähemalt ühe aasta ja mida saab kasutada reisimisel ja üritustel.

Alaealistel palume vaktsineerima tulla koos lapsevanema või seadusliku esindajaga. Vaktsineerima tulles tuleb kindlasti kaasa võtta isikut tõendav dokument. Kui tunnete end haigena või olete lähikontaktsuse tõttu isolatsioonis, siis tuleb vaktsineerimine edasi lükata. Neid, kes on COVID-19 haigust põdenud, oodatakse vaktsineerima 4–6 kuud pärast tervenemist ja neil tuleb teha vaid üks kaitsesüst.

Värske info vaktsineerimise võimaluste kohta (sealhulgas kaart) on alati üleval ka veebilehel vaktsineeri.ee.