6.A ja 6.B õpilased Just Filmil

Just Film on Pimedate Ööde Filmifestivali (PÖFF) laste- ja noortefilmide alafestival, mis koosneb laste- ja noortefilmide võistlusprogrammist ning eriprogrammidest. Novembris tõi Just Film taas ekraanile lapse õiguste programmi, millest võtsid osa 6.A ja 6.B klassi õpilased.

6.A klassi õpilased käisid 11. novembril Solarise keskuse Apollo kinos vaatamas filmi “Emalik” ning 6.B klassi õpilased käisid 25. novembril vaatamas filmi “Minuga sarnane”. Filmid pööravad tähelepanu väga aktuaalsetele teemadele: suhted laste ja vanemate vahel, laste hooletusse jätmine, koolikohustuse mittetäitmine, teismeeas rasedaks jäämine, eri rahvuste kogukondade vahelised konfliktid, raskused kohanemisel, radikaliseerumine jt. Läbi filmikunsti said õpilased võimaluse vaadata teiste laste maailma ja teha järeldusi, kuidas oma elus selliseid probleeme ennetada või lahendada.

Kinokülastused toimusid kodanikunädala raames. Õpilasi saatis ühiskonnaõpetuse õpetaja Natalja Dovgan.