Külalised La Courbe algkoolist, La Rochelle’i linnast Prantsusmaalt

5.–8. veebruari nädalal oli meie maja algklasside korrus siginat-saginat täis. Nimelt olid meil külas 14 prantsuse õpilast vanuses 7–9 koos kolme õpetajaga, kes saabusid Eestisse oma Erasmus+ projekti raames. Nende projekti eesmärkideks olid õpilaste iseseisvuse kasvatamine, Euroopa kodanikuks olemine ja loodushoid.

Meie kooli 1.A, 2.A ja 3.A klass võtsid külalised oma tundidesse – ühiselt õpiti näiteks lugema eesti keelt, tehti süüa, käidi kehalises kasvatuses ning ka ujumistundides. Põnev oli üheskoos kohukesi degusteerida ning croissant’e küpsetada, musta leiva maitsmisest ja kommisöömisest rääkimata. 3.A klass käis koos külalistega ka Lastekirjanduse keskuses õppekäigul.

Külalised olid ette valmistanud väga põhjaliku oma kooli ja kodulinna esitluse, seda loomulikult prantsuse keeles, mis andis meie õpilastele suurepärase võimaluse oma arusaamise oskusi arendada. Suur tänu siinjuures meie 9.–12. klasside prantsuse keele klasside õpilastele, kes olid klassides õpetajatele tõlkidena abiks ning said nii hindamatut keelepraktikat. Tore on, et meie lapsed küsisid palju küsimusi teise riigi kohta ning olid väga uudishimulikud, sõbralikud ja avatud.

Külalistele meeldisid väga meie koolisisesed liikumisvõimalused nagu näiteks põrandale joonistatud keksukastid, ronimissein ning otse loomulikult ka tantsuvahetunnid. Samuti meeldis neile meie talv ja valge lumi ning võimalus mängida lumesõda – see on see, mida nende kodukohas Atlandi ookeani ääres ei ole. Lapsed kiitsid ka meie sööklat, eriti paistis neile meeldivat see, et erinevalt nende oma kooli sööklast tohtisid nad siin ise endale süüa tõsta.

Kokkuvõtteks – see nädal oli selline teistmoodi õppenädal, mis pakkus avastamisrõõmu nii suurtele kui väikestele. Erinevus rikastab.

Siin on ka mõned meie õpilaste arvamused sellest külaskäigust.

Meile meeldis prantslastega süüa. Me saime teada, et neil on 3 saart. Mulle meeldis, kui nad tutvustasid meile oma linna. Mulle meeldisid nende söögid. Nendega oli väga lõbus.

Elisabeth ja Marite

Mulle meeldis, kuidas nad tutvustasid oma linna ja kuidas meie käisime Lastekirjanduse keskuses ning sõime kohukesi.

Eva (3.A)

Prantslastega oli tore! Mulle meeldis, kuidas nad oma linna ja kooli tutvustasid. Ma kuulsin esimest korda, et koolis saab ka kanu pidada. Mulle maitses keeksi maitsega küpsis. Me saime suurteks sõpradeks.

Johannes

Käesoleva jutukese kirjutas prantsuse keele õpetaja Piret Kanne.