10.TH akadeemilised õppekäigud

10.TH klass otsustas juba sügisel, et on parim aeg hakata mõtlema tuleviku kindlustamisele. Ja kuhu oleks veel parem investeerida kui mitte haridusse. Otsustasime alustada Eesti kõrgkoolidest. Plaanis oli põhjalikult tutvuda teaduskondade ja erialadega, õppimistingimustega, tuleviku väljavaadetega, erialade nõudlusega tööturul jne.

Alustasime kohe septembris ja nüüdseks on meid vastu võetud juba kuues ülikoolis. Kuna kaks noormeest meie klassist soovivad jätkata politseis või saada siseministrikski, siis alustasime Eesti Sisekaitse Akadeemiast. Järgnesid Tallinna ÜlikoolTallinna Tehnikaülikool ja ka Eesti Kunstiakadeemia. Nüüd laiendasime silmaringi ka Tartus.

Kõigepealt võttis meid vastu Tartu Ülikool, kus erialasid ja muud huvitavat tutvustati ülikooli vanimas väärikas auditooriumis. Näidati ka kartserit, kuhu sajandeid tagasi pandi halva käitumisega üliõpilased. Külastasime ka TÜ kunstimuuseumi, et enne kunstiajaloo eksamit vaadata oma silmaga üle Vana-Kreeka skulptuuride nn elusuuruses kipskoopiad.

Teine Tartu kõrgkool, kuhu edasi suundusime, oli Eesti Lennuakadeemia. Kaks neidu meie klassist on kindlalt otsustanud, et neist saavad piloodid. Muljed koolist olid rabavad. Saime kogenud pilootide juhendamisel proovida simulaatoris nii lennuki kui ka helikopteri juhtimist – startida, lennata ja maanduda. Milline kogemus!

Edasistes plaanides on Tallinna Muusika- ja Teatriakadeemia ning sealse lavakunstikateedriga tutvumine. Siis Tartu Maaülikool ja kui Eesti kõrgkoolidel ring peal, võtame ette Helsingi Ülikooli, Lundi Ülikooli ja äkki jõuame Oxfordigi.

Käesoleva jutukese kirjutas 10.TH klassijuhataja Anne Kato.