Õppekäik C. R. Jakobsoni talumuuseumi

6. mail ja 20. mail toimusid õppekäigud C. R. Jakobsoni talumuuseumi 8. ja 6. klassidele. Õppeprogrammideks „Kui tuled ei põle ja vett ei ole…, kuidas edasi?“ ja „Eesti toidu aastaring talus“.

Mõlemad programmid tutvustasid elu 150 aastat tagasi rajatud talus, kus ka täna tehakse tööd, nagu tehti üle saja aasta tagasi. Tutvustuse käigus räägiti, kuidas kasutati vee jõudu vesiveskis teraviljasaaduste tegemisel ja saeveskis ehitusmaterjali valmistamisel. Korrati üle teraviljad, mida Eestis kasvatatakse. Tutvustati hobuste jõul töötavaid põllutöömasinaid (adrad, äkked, viljaniidukid, rehepeksumasin, sõnnikulaotaja jpt). Eriti meeldis õpilastele, kui sai loomi (lambad, jänesed, lehmad, kanad) silitada ja toita.

Õpilased leidsid, et muuseumis on nii rahulik ja vaikne.

Käesoleva jutukese kirjutas loodusainete õpetaja Kaja Kalmer.