Prügi ja jäätmed

Me kõik soovime elada puhtas ja prügivabas keskkonnas, kuid kuhugi tuleb ikkagi prügi viia. Kui me tekkinud prügi/jäätmed ise ära sorteerime, on võimalik paljudest jäätmetest toota midagi kasulikku.

Märtsikuu kolmandal nädalal toimus mitu koolitust, kus nooremale kooliastmele prügi sorteerimist õpetati. Keskkonnake õpetas 1. klasside ja ka 2.B klassi õpilasi õigesti prügi sorteerima. 2.–4. klassidele ja Ukraina õpilastele rääkis jäätmete sorteerimise vajalikkusest Marija Kruglova Eesti Pakendiringlus OÜ-st ning õpilased said ka praktilise koolituse.

Kooli ette said paika uued, tugevad ja pealt kaanega suletavad õueprügikastid, et ka õues tekkinud prügi saaks kokku kogutud.

Alates jaanuarist oli võimalik tuua kooli kogumiskasti alumiiniumist küünlaümbrised, mis on nüüdseks viidud Kuusakoskisse ja lähevad taaskasutusse. Kõikide registreeritud küünlaümbriste kogujate vahel loositakse välja hulgaliselt auhindu. Kas loosiõnn meie koolile naeratab, seda ei tea, kuid loodus naeratab kindlasti, sest oleme oma väikese panuse puhtama keskkonna heaks andnud.

Tänu Rohelise kooli aktiivsetele õpetajatele ning õpilastele on head ettevõtmised teoks saanud. Aitäh, Minna-Mirjam, Kelly, Liina, Elisabeth, Mirgrit, Birgit, Kristelle, jt.

Käesoleva jutukese kirjutas Rohelise kooli töörühma juht Kaja Kalmer.