A. Kivi päev tõi meie juurde soome keele õppijad

10. oktoobril toimus Tallinna Laagna Gümnaasiumis esmakordselt Aleksis Kivi päev.

Hommikul kogunesid kutsutud osalejad kooli aulasse. Kutsed olid saadetud üle-eestiliselt koolidele, kus õpetatakse soome keelt. Kokku leidsid oma tee meie kooli Aleksis Kivi päeva tähistama 12 kooli. Lisaks tulid kohale ka Soome suursaatkond ja Soome Keele Instituut. Aulas tutvustati päevakava ning lisaks sellele esines ka õpetaja Mariah-Theresa Turbel Jenni Vartiaineni palaga ,,Missä muruseni on?”

Pärast päevakava tutvustamist suunduti töötubadesse. Töötubasid oli kokku 7: Lauri, Timo, Juhani, Tuomas, Aapo, Eero ja Simeon.

  • Lauri töötoas said õpilased proovile panna oma meisterdamisoskused. Nimelt valmistati savist ,,Seitsme venna” kujukesi.
  • Timo töötoas oli vaja kasutada nutikust ja panna proovile oma teadmised Aleksis Kivi ja Soome osas.
  • Juhani töötoas said õpilased kasutada oma söögi tegemise oskusi. Seal tehti ise Karjala pirukaid.
  • Tuomase töötoas vaadati üle õpilaste lauluoskus ja õpiti ära Käärija ,,Cha Cha Cha”.
  • Aapo töötoas tantsiti Jenkkat ja õpiti Just Dance-i abil selgeks Käärija ,,Cha Cha Cha” liigutused.
  • Eero töötoa siht oli taaskasutus. Meisterdati taaskasutatud materjalidest põhjapõtru, jõulukaunistusi ning lauamängu ,,Trips-traps-trull”.
  • Simeoni töötoas osalejad tegid kõigile osalejatele Soome-teemaliste küsimustega viktoriini, mida pärast kõigiga koos aulas mängiti.

Pärast töötubade tegevusi kostitasime kohale tulnud õpilasi maitsva lõunaga kooli sööklas. Hiljem kogunesime kõik tagasi aulasse, et veel viimast korda rääkida päeval toimunust. Kõikide töötubade osalejad said tutvustada oma tegevust. Aapo töötuba tantsis meile ka Jenkkat ning hiljem esitati koos Tuomase töötoas osalenutega Käärija ,,Cha Cha Cha”.

Päeva ettevalmistuste ja toimumise eest vastutasid Carmen Kriisa, Raina Roopa ja õpetaja Imbi Kulp. Lisaks soovime veel tänada: Beata Blazevitš, Eveliina Kõiv, Sofia Alika Silvia Kabrits, Emilia Leutkina, Laura Liis Heno, Teesi Õismaa, Tristan Rõmmel, Emma Bianka Soodla, Riina Tannil, Louise Grete Josepson, Liis-Marii Vilem, Kristelle Keskla ja Laura Kristiina Jalak. Nemad olid päeva korraldamisel suureks abiks.