Soome iseseisvuspäeva tähistamine

6. detsembril tähistas Tallinna Laagna Gümnaasium juba kolmandat aastat järjest meie põhjanaabrite soomlaste iseseisvuspäeva.

1. klassid alustasid pidupäeva aulas, kus toimus liikuma kutsuv mäng Soome rahvussümbolitest ning saime teada, kuidas soomlased oma pidupäeva veedavad – kas samamoodi nagu eestlased või ….

Päev oli tihe ning hea meel oli koolimaja peal näha palju sini-valget riietust. Söögivahetunnis sai taaskord maitsta Karjala pirukat ja ei puudunud ka juba traditsiooniks saanud Soome-teemaline viktoriin, mille olid ette valmistanud 12. klassi soome keele õppijad. Proovile said end panna kõik ning sel aastal oli osalejaid juba 88 (eelmine aasta 79).

Kõikide osalejate vahel loosis fortuuna välja Muumi-meeneid. Õnnelikud olid Elisabeth Aadli (6.B), Keitlin Kusmin (6.B), Grete-Liis Ordjas (6.B), Johan Võisula (7.B), Kermo Kuuspalu (10.IT) ja Veronika Dudartšuk (10.TH).

Lisaks eelmainitud tegevustele oli 3. korrusel üleval näitus Soome presidentidest (autoriteks 6. ja 7. klassi soome keele õppijad) ja 2. korrusel näitus ”Tuntud soomlane” (autoriteks gümnaasiumi soome keele õppijad).

Aitäh kõigile, kes oma panuse andsid!

Käesoleva jutukese kirjutas soome keele õpetaja Imbi Kulp.