Rahvuste päev

24. septembril tähistatakse Eesti rahvuste päeva, mis on pühendatud kõikidele Eestis elavatele rahvustele. Tänavu tehti seda kultuuririkkuse aasta raames väga suurejooneliselt. Eesti eri paikades toimusid kontserdid, näitused, loengud ja töötoad, kus tutvustati erinevate rahvuste kultuuripärandit.

Ka meie kool tähistas rahvuste päeva erinevate tegevustega. 1. korruse maailmakaardile panime täpikesed riikide peale, kust meie õpilased ja õpetajad on meile tulnud, näiteks Türgi, Egiptus, Armeenia, Nepal, Süüria, Ukraina jt. Kooli sissepääsu juurde panime plakatid, mis tervitavad tulijaid mitmes keeles.

5.–8. klasside võistkonnad osalesid juba traditsiooniks saanud QR-koodi jahil „Tunne Eestis elavaid rahvuseid“. Õpilastel tuli üles leida koolimaja eri paigus paiknenud QR-koodid ning vastata koodides peituvatele küsimustele. Viktoriinil osales 16 võistkonda, kellest parimateks osutusid 8.B (Uku ja Johan), 6.A (Melissa ja Gemma) ja 7.A (Sofia ja Maria). 5. klasside parimad (Carolyn, Liise, Margarita ja Vanessa) said lohutusauhinnad.

6. ja 8. klassid uurisid erinevaid rahvuseid ning kujundasid plakateid, mis tutvustasid rahvuste kombeid, keelt, arvulist osakaalu Eestis ja teisi huvitavaid fakte. Plakatitest sai koostatud näitus, mida saab vaadata 2. ja 3. korrusel või veebis.

Suur tänu ja kiitus kõigile osalejatele!

Rahvuste päevaga seotud tegevusi korraldasid õpetajad Natalja Dovgan, Olga Repo ja Külli Kuri.