Euroopa keeltepäev

Euroopa Komisjon esitas 17. novembril 2017 liikmesriikidele idee, et iga Euroopa Liidu kodanik oskab lisaks oma emakeelele veel vähemalt kaht võõrkeelt. Idee propageerimist toetab alates 2001. aastast 26. septembril korraldatav Euroopa keeltepäeva. Sel aastal toimus see siis juba 24. korda ning selle aasta teemaks oli “2024: keeled rahu nimel” (loe lisa).

Ka Tallinna Laagna Gümnaasiumi võõrkeele õpetajad tähistasid oma ainetundides keeltepäeva.

Kõige populaarsem oli Vikerraadio keeltepäeva mäng, kus pidi ära arvama, mis keeles parajasti räägiti. Ülesanne oli paras pähkel ja kõiki keeli me õigesti ära arvata ei osanud (kõige raskemaks osutus läti ja leedu keele üksteisest eristamine), kuid parim tulemus, 11 õiget 12st, õnnestus saada 7.B klassi soome keele rühmal. Ka teistel läks suurem osa vastustest täppi. Edastasime oma andmed ka Vikerraadiole. Auhindu kahjuks meie klassid seekord ei võitnud, aga mängulusti jagus küll.

Lisaks tegid õpilased nii rahuteemalisi kui ka keelte tähtsamaid sõnu tutvustavaid postreid. Töid saab näha 2. korrusel, Eesti rahvuste päeva postrite kõrval.

Aga nüüd küsimus suuremale ringile – mitut võõrkeelt õpetatakse meie koolis?