Õpilasesinduse noored Tallinna linnavolikogu simulatsioonil

14.–16. oktoobril toimus Tallinna linna noortevolikogu poolt korraldatud Tallinna linnavolikogu simulatsioon. Kolme päeva vältel tehti järele linnavolikogu tööd, et näidata noortele, kuidas ka nemad poliitikas kaasa rääkida saavad. Simulatsioonil osalesid õpilasesinduse liikmed Annely Koppel ja Marika Karnetova.

Esimesel kahel päeval töötasid fraktsioonid välja määruseid. Määruse eesmärgiks oli välja mõelda, kuidas teha Tallinn paremaks. Teisel päeval toimusid ka töötoad. Valida sai rahatarkuse, meedia, väitluse ning esinemise teemaliste töötubade vahel. Kolmandal päeval toimus istung, mille käigus esitlesid fraktsioonid oma ideid ning toimus hääletamine. Enim poolthääli saanud määrusega hakkab noortevolikogu ka edaspidi tegelema. Hääletamise võitis Eesti 200 määrus “Ühistranspordi koordineerimise parandamine koostöös Harju maakonnaga”.

Meie olime pressimeeskonnas ja kirjutasime artikleid simulatsioonis toimuva kohta, mis ilmusid simulatsiooni sotsiaalmeedias. See kogemus andis meile võimaluse olla ajakirjaniku rollis ja õppida rohkem poliitika kohta. Nüüd on meil ka motivatsioon poliitikas aktiivsemad olla.

Käesoleva jutukese kirjutas TLG õpilasesinduse liige Marika Karnetova (9.B).

Fotod: Tallinna linna noortevolikogu