Linnumajade projekt on jõudnud eduka lõpuni

Loodust ja keskkonda tuleb hoida ja kaitsta igal aastal. Sel aastal on rohkem fookuses keskkonnahoid ning teema-aasta annab suuna, mida ja millal teha võiks. Oktoober oli loodus- ja keskkonnahoiu teema-aastal innovatsioonikuuks. Eesmärgiks luua talgute korras lindudele talveks ööbimiskohti.

Kuidas seda läbi viia koolis? Puid meil justkui on. Lausa 54 tükki, kui täpne olla. Aga pesakaste ja söögimaju pole. Mida siis teha? Tellida? Masstoodangut? Sellel poleks sisu, poleks “meie” tunnet. Iga maja võiks olla eriline ja südamega tehtud. Jah, lahendus on ilmselge.

Talgud said alguse septembri lõpus, kui auditooriumis avati linnumajade näitus. 1.–4. klasside õpilastel oli võimalus 2 nädalat koduseinte vahel kas üksi või perega koos linnumaju meisterdada. Seda, kas ja kui palju entusiastlikke ehitajaid oli oodata, keegi ei teadnud. Näitusepäeval ilmus lauale 72 tööd ning ruum oli originaalsust ja erilisust ääreni täis.

Kõik meistrid said tänukirja ja midagi söödavat, mis kõikide andmete järgi oli magus.

Eriauhindade välja jagamiseks loodud žürii töö osutus nii raskeks, et liikmed olid valmis ameti maha panema. Valikut teha oli äärmiselt keeruline. Lisaks eriauhindadele valiti 13 pesakasti ja söögimaja, mis lindudele kõige paremini peaksid sobima.

Puude asukohta ja pesakastide omavahelist kaugust arvestades tehti plaan, kuhu valitud tööd panna ning oktoobri viimastel päevadel algaski paigaldus. Tulemus on teie ees ning jääme huviga ootama esimesi ööbijaid ja einestajaid.

Täname:

  • Südamega tehtud tööde eest – 72 algklasside õpilast, peresid ja klassijuhatajaid
  • Näituse korraldamine – Toomas Mee
  • Žürii – Anu Kask, Enely Suiste, Eva-Maria Lutus, Annemai Annijärv
  • Puudele paigutamise plaan – Kaja Kalmer ja Enely Suiste
  • Puudele kinnitamine – Mikk Herde, Daniel Pool, Siim Marist, Ivan Roždestvenski, Ralf-Mathias Tein