Tervisepäev – kooli siseterviseraja avamine

1.- 4. klassi õpilastele toimusid spordikubi “Nord” treenerite juhendamisel erinevad treeningud, milleks olid korvpall, judo, ballett, võistlustants, ujumine, ja loeng tervislikust eluviisist.

5.-11. klassi õpilastele toimus 4. tunni ajal tervisetund, mille iga aineõpetaja võis korraldada teemal, mida oluliseks peab.

Keskpäeval kogunes kogu koolipere võimlasse. Kooli direktor Urmas Sadam kuulutas avatuks Tallinna Laagna Gümnaasiumi siseteviseraja, mis kannab nime “Laagna kanal”. Terviseraja idee algatajaks on 10. klassi noormehed eesotsas Siim Kruusimäega, kes aasta tagasi üle-eestilise Teaduslahingu 1. vooru võitsid ja 2. vooru ülesandeks said loosi teel teema “Terviserajad”, õpilasi juhendas õpetaja Viktor Perelman. Koostöös MTÜ Siseterviserajad juhi Alo Lõokesega kavandati ja planeeriti kooli siseterviserada. Siim Kruusimäe, Silver Hinno ja Robert Pivtsov olid mitmel õhtupoolikul ametis raja mahamärkimise ja ülesannete koostamise, printimise ning paigaldamisega.

Täna on koolis 600 meetri pikkune siseterviserada, mida võib läbida igal ajal, kas lihtsalt vahetunnis või tunni ajal, lõimides raja tegevused õppeainega. Rajal olles saab teha erinevaid harjutusi ning pisut ka nuputada. Kavas on tegevusi ja ülesandeid rajal pidevalt uuendada ning täiendada, et õpilastel oleks huvitav ja paljud koolitunnis vajalikud tarkused saaksid rajal liikudes selgeks.

Ühisel tervisepäeva kogunemisel tunnustati koostööpartneri spordiklubi “Nord” esindajaid ja treenereid, kooli õpilasesinduse liikmeid Kaarina Seidelbergi ja Siim Kruusimäed, kes panid kokku terviseraja juhendajate meeskonnad, kelle suunamisel kogu koolipere pärast raja avatuks kuulutamist klasside kaupa rajale ruttas.

Tallinna Laagna Gümnaasium on tervislikku eluviisi propageeriv kool ning käesolevast aastast liitunud programmiga “Liikuma kutsuv kool”.