Kalevala päev Kiili Gümnaasiumis

15. märtsil toimus Kiili Gümnaasiumis esimest korda Kalevala päev. Üritus oli mõeldud 5.-6. klasside soome keele õpilastele. Teistmoodi koolipäeval

  • tutvuti Soome rahvuseeposega;
  • valmistati Samposid ehk võluveskeid, mis jahvatavad ei millestki midagi (täpselt nii nagu eeposeski);
  • osaleti orienteerumismängul Kiili kooli lähistel;
  • saadi tuttavaks teiste soome keele õpilastega erinevatest Eestimaa koolidest.

Kokku osales Kalevala päeval seitse kooli ning iga kool oli ette valmistanud ka väikese etteaste. Vaida kooli õpilased esitasid meile soomekeelse luuletuse, Raasiku kool mõistatusi, mida kõik koos püüdsime ära arvata. Tallinna Ühisgümnaasiumi õpilased olid mugandanud Soome populaarse lastelaulu ”Hämähäkki” (”Ämblik”) päevateemaliseks ning seda laulsime ka kõik koos. Tallinna Nõmme Põhikool oli teinud Soome-teemalise Kahooti, mille (šokolaadilistele) auhinnalistele kohtadele tulid meie kooli õpilased Grete-Liis, Keitlin ja Ketlin 6.B klassist. Uhtna kooli grupp oli valmistanud Kalevala teemalise video.

Tallinna Laagna Gümnaasiumi tublid osalejad õppisid lühikese ajaga selgeks Soome populaarseima seltskonnatantsu humppa, mille ka Kiilis ette tantsisime. Suur-suur tänu kõigile tantsijatele-osalejatele ning Raina Roopale (11.TH), kes meile tantsu õppimisel nõuga abiks oli.

Kiilis käisid Elisabeth, Grete-Liis, Indrek Andre, Keitlin ja Ketlin 6.B klassist ning Ewan, Anna, Darja, Katri, Ilona, Kariina ja Nicole 6.C klassist. Õpilastega kaasas oli ja uudisnupu kirjutas TLG soome keele õpetaja Imbi Kulp.